Bingkisan Harapan buat SAHABAT

Gambar kenangan Latihan Amali Dakwah di Perkampungan Orang Asli Cangkat Bintang Hulu Bernam, Selangor


Setiap pertemuan, ada hikmahnya. Yang pasti persahabatan akan terus kekal bilamana ukhuwah dalam jagaan Allah.

Diharapkan sahabat teruskan perjuangan, kerana hidupmu diperlukan keluarga & masyarakat setempat. Perolehlah ilmu dimana sahaja, kerana sahabat semua ada potensi untuk berjaya..

Mudah-mudahan Islam akan terus berkembang dan ramai lagi kenalan atau masyarakat lain yang boleh memeluk Islam kerana sahabat seorang yang istimewa.. yang telah Allah kurniakan pada sahabat, yang tidak ada pada orang lain.. Yakinlah pada Allah.

Saudara Ilyasa' sekarang sedang melanjutkan pelajaran di Yaman,

Kak Ayuni di KUIS bersama Zarina Begum

Saudari Suriani dan saudara Jamal di Perak, teruskan usaha sahabat untuk membawa masyarakat Islam Orang Asli di kampung untuk mempelajari Islam sepenuhnya..

Saudara Hazriq berada di Sabah, mudah-mudahan keluarganya akan turut memeluk Islam. Dakwah pada keluarga. Seorang yang saya lihat ada potensi yang tinggi untuk menjadi seorang pendakwah bebas seperti ust Farhan.

Saudara Syafiq berada di Pulau Pinang, mudah-mudahan keluarganya juga terbuka untuk menerima Islam.

Saudara Mohd Meteus, mudah-mudahan Allah kabulkan hasrat beliau untuk turut berdakwah bersama Brother Shah Kirit.

Apa yang diharapkan agar semua sahabat dalam limpahan rahmat dan kasih sayangnya.. Thabat, dan percaya keluarga akan menerima semula sahabat dan mereka akan menerima Islam dengan izin-NYA. Terus Berjuang di Medan Dakwah!!!!

Wallahua'lam


0 Comments:

Post a Comment